Sabtu, 09 Maret 2013

Alat Tetanen Tradisional lan Modern kaliyan Fungsine


Alat Pertanian Tradisional & Modern : Bahasa Jawa
Piranti Tetanen Tradisional
  • Pacul 
Pacul digunakake kanggo ndhudhug lemah, kanggo ngresiki suket utawa kanggo nembok galengan

  • Luku
Sawijining piranti kanggo ngempukake lemah sadurunge tandur lan sebar winih


  • Garu
Gunanipun alat menika kagem ngretakake lemah saderengipun di tanduri 


  • Sorok 
Sawijining piranti kanggo matun utawa ngresiki suket ing sela – selanipun tanduran


  • Ani-ani
Lading cilik ingkang gunanipun kagem manen pari 


  • Arit 
lading kanggo manen pari lan ngresiki suket ing galengan 


  • Gebotan
Piranti kanggo misahaken damen kalian gabah .



Piranti Tetanen Modern
  • Traktor
Gunanipun sami kalian luku yaiku digunakake kanggo ngenpukake lemah saderengipun tandur lan sebar winih .

  • Mesin Transplanter
Mesin kang digunakake kanggo tandur winih .
  • Mesin Reaper lan Binder
Digunakake kanggo manen pari lan uga ngiket pari supaya bisa di lebokake ing bagor.
  • Mesin Tleaser
Mesin meniko digunakaken kanggo misahake damen kalian gabah .
  • Mesin Combine
Digunakake kanggo manen, ngrontokake, lan madahake gawah ing bagor.


Tidak ada komentar:

Poskan Komentar